coating en schilderen heerhugowaard

Diverse soorten verfsystemen, voor ieder doel
Elke ondergrond z'n eigen verfsoort
Hoelang gaat verf mee?

Schilderwerk is geen bouwtechnisch wondermiddel, het is echter wel een indicator. Laat uw verf los of komen er blazen in, dan is er een oorzaak aan te wijzen. Dit kan zijn lekkage, optrekkend vocht maar ook spanningsverschillen in verf, verkeerde verfsystemen over elkaar heen enz.

Stel dat er een houtverbinding rot is, dan is ons advies een timmerman of een houtrothersteller erbij te halen, want een dun laagje verf zal geen heel kozijn bij elkaar houden.

Vingerlassen als houtverbinding.
Als de verlijming niet goed in elkaar zit, dan kunt u schilderen wat u wilt maar het zal nooit in topconditie komen. De schilder kan er wel voor zorgen dat de maximale levensduur kan worden gehaald, maar voor elke ondergrond komt er een moment dat het op is.

Schilderen over kunststof
Kunststof lijkt onderhoudsvrij maar is het niet. Ook kunststof wordt smerig en in de loop van de jaren zal de kleur toch vaal worden en is er missschien sprake van beschadiging zoals krassen e.d.
In de loop der jaren hardt het kunststof uit en de kans op breuk kan daardoor ontstaan. Verkleurde kozijnen kunnen een ergenis zijn of de kleur staat u niet meer aan. Dan kan het worden geschilderd, maar omdat de kozijnenman vaak met siliconen in de weer is, wordt dit wel een toer. Krassen in kunststof kunnen worden hersteld met componentenplamuur, afgedekt door verfwerk.
Zekerheid en vakbekwaamheid

Als u een schilder of behanger zoekt, dan wilt u naast vakbekwaamheid ook de zekerheid dat het bedrijf zijn afspraken nakomt, een goed onderbouwde en duidelijke offerte uitbrengt en garanties biedt op kwaliteit van materialen en arbeid.

Arjan Schilders- en Wandafwerkingsbedrijf is zo'n onderneming en beschikt over vaktechnische diploma's.
Met een beroepservaring van meer dan 15 jaar bieden wij kwaliteitswerk.Kwaliteit, daar gaan we voor!
Wij zeggen altijd "Tussen goed en goed is een groot verschil". Daar bedoelen we mee dat er een groot verschil is tussen vaklieden in de branche. Wij letten op details en zijn kritisch op het eindresultaat. Dat kost vaak wat meer inspanning en tijd, maar het eindresultaat is er dan ook naar.
Ondergronden en verfsoorten

Waar je ook kijkt, bijna alles is geschilderd. Vaak realiseren mensen zich dat niet.
Van metaal, kunststof, aluminium, steen en natuurlijk hout en plaatmaterialen.

Iedere ondergrond heeft zīn eigen specifieke eigenschappen, daar weet de schilder wel raad mee. Een goed hechtend verfsysteem of wandafwerking.

Er zijn verschillende verftypes en ieder verftype heeft zīn specifieke eigenschap. Zo zijn er grondverfsoorten die op gladde ondergronden hechten, verfsystemen die vochtregulerend zijn waardoor de ondergrond kan ademen maar er zijn er ook die afsluitend zijn waardoor vochtindringing tot het minimum wordt beperkt.

Keuze van materiaal kan ook aan de omgeving liggen. Heeft de omgeving een zware mechanische belasting, zoals b.v. deuren open en dicht, langsschuren, of gebruik van chemicaliŽn e.d., dan wordt er slijtvaste verf gebruikt.

Verf heeft ook een esthetische eigenschap om dingen fraai en mooi te maken of een hygiŽnische verf voor in de badkamer met schimmelwerende eigenschappen.
.
Met keuze uit glansgraden voor allerlei effecten. Van mat tot hoogglans. Met
een glad oppervlak om goed te kunnen reinigen of juist met structuur om dingen te verdoezelen. Kindvriendelijke verven met weinig of geen oplosmiddel. Of waarbij gezondheidsklachten een rol spelen. Het is er allemaal. Zelfs verf dat naar bloemen ruikt tijdens de verwerking.
Zoveel soorten ondergronden, zoveel verfsystemen en mogelijkheden. Vraag Arjan om advies en offerte.
Startpagina
Schilderen buiten
Schilderen binnen
Vraag & antwoord
Hout informatie
Ondergronden en verfsoorten
Schilderwerk is geen bouwtechnisch wondermiddel, het is echter wel een indicator en geeft de staat aan waarin het schilderwerk verkeert.
Zo zal een laagje verf geen heel kozijn bij elkaar houden, maar verlengt wel de levensduur van het hout.
Vrijblijvende
Offerte aanvragen

Voor een goed advies en een gedetailleerde offerte moet je de situatie ter plekke bekijken. Daarom komen wij eerst vrijblijvend bij u langs om uw wensen te bespreken.

Bel 06-10944553