hout en schilderen heerhugowaard

Hout in doorsnede
Met een vochtmeter kunnen we meten hoe  het vochtgehalte is en of het hout goed kan worden geschilderd.

Duurzaamheid

De weerstand tegen biologische aantasting (schimmel, insecten, weekdieren) is mede bepalend voor de duurzaamheid van het hout.
Zo is klasse 1 hout zeer duurzaam
(langer dan 25 jaar) en klasse V niet duurzaam (minder dan 5 jaar).
Schilderwerk is geen bouwtechnisch wondermiddel het is echter wel een indicator bij lekkage, vocht of spanningsverschillen. Een laagje verf zal geen heel kozijn bij elkaar houden, maar verlengt wel de levensduur van het hout.
Zekerheid en vakbekwaamheid

Als u een schilder of behanger zoekt, dan wilt u naast vakbekwaamheid ook de zekerheid dat het bedrijf zijn afspraken nakomt, een goed onderbouwde en duidelijke offerte uitbrengt en garanties biedt op kwaliteit van materialen en arbeid.

Arjan Schilders- en Wandafwerkingsbedrijf is zo'n onderneming en beschikt over vaktechnische diploma's.
Met een beroepservaring van meer dan 15 jaar bieden wij kwaliteitswerk.Kwaliteit, daar gaan we voor!
Wij zeggen altijd "Tussen goed en goed is een groot verschil". Daar bedoelen we mee dat er een groot verschil is tussen vaklieden in de branche. Wij letten op details en zijn kritisch op het eindresultaat. Dat kost vaak wat meer inspanning en tijd, maar het eindresultaat is er dan ook naar.
Hout

Een levende boom bevat water in de celholten en de celwanden. Na het vellen van de boom begint het droogproces. Om vervormingen en krimpen te voorkomen is drogen niet genoeg. Kennis van hout en eigenschappen is noodzakelijk. Vooral bij combinaties van verschillende soorten hout moet rekening worden gehouden met krimp, zwellen en vervormen.

Hout kan op verschillende manieren uit de boomstam worden gezaagd. Bij kwartiers gezaagd is de richting loodrecht op de groeiringen, bij dosse gezaagd is de richting evenwijdig aan de groeiringen.
De krimp in de lengterichting is over het algemeen gering. De krimp in kwartiers gezaagd hout is kleiner dan in dosse gezaagd hout. Dosse gezaagd hout wordt vaak toegepast bij rabathout en is vaak een verzwakking voor de stevigheid. Scheurvorming zal als eerste voorkomen op die plekken die het dunste zijn.

Werking van hout
Hout verkeert onder omstandigheden waarbij het aan relatieve vochtigheid onderhevig is. Krimpen en zwellen is het gevolg. Het hout werkt. Ieder hout heeft z'n gebruiksdoel. Dus buiten, gebruik je ander hout dan binnen.
Gaat uw hout 5 jaar of 25 jaar mee?
Foto's Sigma Coatings
Hout dosse en kwartiers gezaagd
Dosse gezaagd
Kwartiers gezaagd
Kwartiers gezaagd
Dosse gezaagd
Startpagina
Schilderen buiten
Schilderen binnen
Vraag & antwoord
Hout informatie
Ondergronden
Hout en levensduur
De weerstand tegen biologische aantasting
(schimmel, insecten, weekdieren)
is mede bepalend voor de duurzaamheid van het hout.