Een regenbuitje aan het eind van de middag kan een hele dag werk teniet doen.
Wij komen

Het weer op het moment van schilderen is mede bepalend hoe mooi en duurzaam het resultaat zal zijn. Wij gaan voor kwaliteit en u wilt waar voor uw geld. Dus schilderen we in een geschikte periode. De oudste opdracht eerst en dan op volgorde, da's eerlijk.

We komen, al moet het doorschuiven naar volgend jaar. Eventueel maken wij uw woning winterklaar, alles in overleg.
Is het eenmaal zover dat we bij u komen schilderen, dan krijgt u vooraf een telefoontje.
Concrete afspraken voor buiten-schilderwerk zijn haast niet te maken omdat het weer de planning constant overhoop gooit.
Ook met moderne technieken zoals buienrader op de pc of telefoon kunnen we alleen de aktuele situatie bekijken.
De planning moet dus ruim en flexibel worden opgezet en daar hebben wij uw medewerking voor nodig.

In de wintermaanden werken we binnen (behangen, sausen, schilderen). In het voorjaar gaan we naar buiten en hopen op goed weer tot eind oktober. Bij ongeschikt weer voor buitenschilderwerk is het altijd fijn om binnenwerk achter de hand te hebben.

Zekerheid en vakbekwaamheid

Als u een schilder of behanger zoekt, dan wilt u naast vakbekwaamheid ook de zekerheid dat het bedrijf zijn afspraken nakomt, een goed onderbouwde en duidelijke offerte uitbrengt en garanties biedt op kwaliteit van materialen en arbeid.

Arjan Schilders- en Wandafwerkingsbedrijf is zo'n onderneming en beschikt over vaktechnische diploma's.
Met een beroepservaring van meer dan 15 jaar bieden wij kwaliteitswerk.Kwaliteit, daar gaan we voor!
Wij zeggen altijd "Tussen goed en goed is een groot verschil". Daar bedoelen we mee dat er een groot verschil is tussen vaklieden in de branche. Wij letten op details en zijn kritisch op het eindresultaat. Dat kost vaak wat meer inspanning en tijd, maar het eindresultaat is er dan ook naar.
Planning

Er wordt wat afgeschilderd in ons land.
Dat moet ook want de meeste huizen en gebouwen moeten goed worden beschermd tegen de invloeden van buitenaf. Oh, Oh, Oh wat moeilijk voor de schilder, want het weer speelt een belangrijke rol bij de planning van de werkzaamheden.

Theorie en praktijk is een groot verschil

Theorie
Verf wordt getest in een laboratorium onder ideale en barre omstandigheden. Daar maken ze verf die daarvoor bepaalde eigenschappen heeft.

Een voorbeeld:
- ideale verwerkingstemperatuur 20 graden, luchtvochigheid... ondergrond moet een bepaalde temperatuur hebben.

De praktijk
Regenbui, teveel wind, te veel zon, te koud, te vochtig waardoor afschilderen niet mogelijk is. Vervuiling van buitenaf zoals stof, bladeren, bloesem etc.
Je kan plannen wat je wilt, maar het wordt altijd verstoord door het weer.

KNMI informatie:
2011: zeer warm, zeer zonnig en aan de natte kant
2012: normale temperatuur, zonnig en vrij nat

2013: Vrij koud in de eerste helft van het jaar, droog en vrij zonnig met temperaturen boven het langjarig gemiddelde. De herfst was zeer nat en belandde op plaats 3 van de natste herfstseizoenen sinds 1906.
We gaan voor kwaliteits-schilderwerk!
Mooi weer is subjectief: voor een zeiler moet het waaien, een fietser houdt juist niet van tegenwind en aan het strand willen we zon en aangename warmte. Regen wordt meestal niet gewaardeerd, maar als het dagen achtereen droog is kan een bui juist een verademing zijn, met name voor de landbouwer, die zijn gewassen ziet verpieteren. En wat is voor de schilder mooi weer?
Startpagina
Schilderen binnen
Schilderen buiten
Behangen
Het weer bepaalt mede wanneer we kunnen schilderen.